Rolstoelvervoer

Ook voor rolstoelvervoer bent u bij Taxi Zwart aan het juiste adres. Taxi Zwart beschikt over meerdere personenbussen die speciaal zijn omgebouwd voor het vervoer van rolstoelgebruikers. Uiteraard zijn de chauffeurs opgeleid conform de specificaties van het TX-keur en hebben daarnaast het CCV-examen Doelgroepenvervoer met goed gevolg afgelegd. Het vervoer van rolstoelgebruikers gebeurt volgens de Code VVR (Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden).

 

De rolstoelbussen van Taxi Zwart zijn voorzien van Tribus of Flex-i-Trans bevestigingssysytemen.  Deze flexibele systemen maken het mogelijk om enerzijds het overgrote merendeel van de verschillende rolstoelen te vervoeren en anderzins in een handomdraai te wisselen van 8-persoonsbus naar rolstoelbus. De rolstoelbussen zijn ingericht voor het gelijktijdig vervoer van maximaal 2 of 4 rolstoelinzittenden.

 

Voor alle rolstoelen geldt dat uiteindelijk aan de chauffeur is om te beoordelen of deze deugdelijk kan worden vastgezet. Voor veel elektrische rolstoelen geldt dat deze zijn voorzien van ogen speciaal voor het bevestigen van haken voor tijdens het vervoer.

 

Voor het vervoer van scootmobielen geldt afwijkende regelgeving. Volgens de Code VVR vallen deze, als  gevolg van de zwakke frameopbouw, in de catagorie 'Niet veilig vervoerbaar'. U kunt uw scootmobiel alleen als bagage meenemen. Dit betekent dat u als gebruiker niet in de scootmobiel kunt blijven zitten, maar gebruik dient te maken van een gewone zitplaats. Gelieve bij uw reservering duidelijk aan te geven dat uw een scootmobiel wenst mee te nemen.

 

Voor meer informatie over het veilig vervoer van rolstoelen, zie ook:  code VVR