TX-keur

Sinds juni 2010 is Taxi Zwart gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm 'Reglement TX-keur Taxivervoer door Taxiondernemingen met Personeel (versie 4, 1 januari 2010).

Het kiezen voor een taxi met het TX-Keur betekent dat u op een eerlijke en comfortabele manier wordt vervoerd. De taxichauffeur kent de weg, weigert u niet voor korte ritten en de tarieven zijn inzichtelijk.

Kortom een taxi met het TX-Keur is...:

  • betrouwbaar: de chauffeur neemt altijd de juiste route en berekent u het juiste tarief;
  • veilig: de auto voldoet aan strenge veiligheidseisen;
  • netjes: zowel de auto als de chauffeur dienen volgens de criteria van het certificaat representatief te zijn;
  • onafhankelijk getoetst: de criteria voor inspectie zijn door neutrale partijen vastgesteld. Alle taxiondernemers komen voor certificering in aanmerking, mits zij aan de voorwaarden voldoen.

En de taxi-chauffeur is...:

  • klantgericht: een TX-Keurtaxi mag geen korte ritten weigeren;
  • vriendelijk: de chauffeur van een TX-Keurtaxi is sociaal vaardig, helpt u bij het in- en uitstappen en spreekt zonodig de Engelse taal;
  • vakkundig: de chauffeur van een TX-Keurtaxi heeft verschillende cursussen gevolgd om zijn werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Hoe herkent u een taxi met het TX-Keur?

Een taxi met een TX-keur herkent u aan de blauwe stickers met daarop het TX-Keurlogo. Deze stickers zijn (verplicht) rechts op de voorruit, en (niet verplicht) achterruit en op de zijkanten van de taxi bevestigd.
Kiezen van een TX-Keurtaxi

Bij een standplaats bent u nooit verplicht de eerste taxi in de rij te nemen. U kunt altijd in de taxi van uw eigen voorkeur stappen. Dit geeft u ook de mogelijkheid om een TX-Keurtaxi te nemen.

Meer informatie?

Op de website van TX Keur staat nog meer informatie. https://www.tx-keur.nl